Hoppa till innehåll

Årets första lussebullar

Jag har nu gjort årets första lussebullar! Det är nästan så att julstämningen börjar sätta in rejält när saffranslukten sprider sig i köket, och man ser lussebullarna gräddas i ugnen... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har nu gjort årets första lussebullar! Det är nästan så att julstämningen börjar sätta in rejält när saffranslukten sprider sig i köket, och man ser lussebullarna gräddas i ugnen. För att inte tala om när man (jag) äter de goda bullarna! Jag testade denna gång att ha lite bovetemjöl i degen för att det skulle binda bra, dock vet jag inte om det blev någon skillnad. Jag har tänkt att om bra någon dag uppdatera med ett nytt lussebullsrecept, utan bovetemjöl! Stay tuned!
 
 Årets första lussebullar - Baka Sockerfritt
 

Lussebullar – 4 små bullar

15 gram rumsvarmt smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk bovetemjöl
1 msk pofiber
½ msk fiberhusk
2 tsk kokosmjöl
1 1/3 msk sötströ
1 tsk bakpulver
½ tsk saffranarom
1 krm vaniljpulver

Äggvita att toppa med
Russin eller nötter att dekorera med

Vispa upp ägg med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ut smör amt saffran.  Fortsätt att “elvispa” ner smeten i äggvispet.  Låt smeten stå i ca 20 minuter, samtidigt som du värmer upp ugnen till 150 grader. Forma fyra lussebullar av degen. Vispa upp äggvita och pensla över. Tryck eventuellt i russin och/eller nötter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (plus/minus 10 minuter, beroende på storlek och önskad konsistens).

 Årets första lussebullar - Baka Sockerfritt