Hoppa till innehåll
Open navigation

Arraksbollar med dadlar

Arrakssmak i chokladbollar är något jag kommer att använda mig mycket utav, det kan jag nästan lova. Det smakar så gott! (Kaffe som smaksättning är också en höjdare i chokladbollar). Jag gjorde ett liknande recept för några veckor sedan, men då utan dadlar.  Igår var jag och Artur på informationsmöte gällande BB-Sophia (på Sophiahemmet). Det var kul…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Arrakssmak i chokladbollar är något jag kommer att använda mig mycket utav, det kan jag nästan lova. Det smakar så gott! (Kaffe som smaksättning är också en höjdare i chokladbollar). Jag gjorde ett liknande recept för några veckor sedan, men då utan dadlar. 

Igår var jag och Artur på informationsmöte gällande BB-Sophia (på Sophiahemmet). Det var kul att åka dit, även om jag inte tycker att sådana där allmänna informationsmöten ger jättemycket. Något som är intressant att veta var att de inte tar emot besök i regel, utan vill man ta emot någon får man göra det i något hus bredvis efter klokan fyra. Ganska skönt tycker jag, då det annars kan bli rätt överväldigande (vilket ju också är deras mening att undvika). Vi fick inte se lokalerna på BB, men det får jag göra på rundvandringen som vi har bokat i mars! 

 

Arraksbollar med dadlar – 6 till 8 stycken

50 gram färska dadlar, med borttagen kärna
15 gram smör
½ dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl pofiber
3-4 tsk kakao
2 ½ msk kaffe/annan vätska
1 msk sötströ
2 krm arraksarom
1 krm vaniljpulver

Blanda ihop alla ingredienser. Tillsätt så mycket vätska som önskas för en bra konsistens. Rulla detta till bollar och rulla även gärna i extra riven kokos.

 
Arraksbollar med dadlar 3