Att göra Cornflakescrisp
Vi går in i augusti – och jag måste säga att jag ser fram emot denna månad och gå in i “höstterminen” med mer rutiner igen (även om det är några veckor.. Läs mer


Vi går in i augusti – och jag måste säga att jag ser fram emot denna månad och gå in i “höstterminen” med mer rutiner igen (även om det är några veckor kvar innan vi själva gör det – barnen har fortfarande sommarlov)! Hoppas ni alla har fått en superfin början på månaden.
Här hemma är det svårt att få en lugn sekund och hinna med något jobb, men jag vill givetvis titta in här. Och komma med ett godistips! Har ni testat att baka med cornflakes? Det är ju något jag “tjatat” om en del under åren. Tycker det är en så härlig produkt med kul konsistens att baka med! Dessa cornflakescrips är så ljuvliga med len choklad plus knapriga cornflakes i. Och lätta att svänga ihop är dom också.
Det går såklart bra att använda vilka cornflakes som helst, men jag körde på Urtekrams som är utan tillsatt socker och gluten.

Cornflakescrisp – 6 till 8 bitar
100 gram choklad, utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
20 gram smör
1 dl mandelsmör
1 ½ – 2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 – 2 msk sockerersättning
Lägg choklad i bitar, mandelsmör och smör i en skål och smält i mikro. Krossa cornflakes i mindre bitar och rör ner detta samt sötning i chokladen. Klä en liten form (går bra med liten brödform eller matlåda) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
