Hoppa till innehåll

Att ha en mentor

Igår hade jag mitt första möte med min mentor i projektet Ung och Eget. Det blev ett telefonmöte på grund utav en viss bebis. Det känns inte riktigt läge att åka med Vincent in till stan (med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Igår hade jag mitt första möte med min mentor i projektet Ung och Eget. Det blev ett telefonmöte på grund utav en viss bebis. Det känns inte riktigt läge att åka med Vincent in till stan (med buss och tunnelbana), eller att för den delen lämna honom och åka in själv (han helammar). Jag anmälde mig i vintras till mentorprogrammet Ung och Eget (adepterna ska vara under 30 år) som startat nu i vår, för att jag kände att jag behövde en spark i baken och komma vidare med mitt företagande. Ung och Egen är ett projekt inom Nyföretagcentrum, vilket är ett företag som ger kostnadsfri rådgivning till alla som vill sarta eget (obs. jag är ej sponsrad). 

 
Vissa kanske tycker att det är ett dåligt tillfälle att gå in i ett sådan personlig satsning då jag var höggravid och nu är nybliven förälder. Jag anser att det tvärtom är ett utmärkt tillfälle att satsa på mitt nya liv, och ta ytterligare ett steg mot att kunna öka den inkomst mitt lilla företag genererar. Jag är inte den som säger upp hela mitt liv/min person och ser mig själv som enbart “Vincents mamma” för att jag fått barn. Jag vill fortfarande ha ett liv och vara mig själv med mina egna drömmar och mål. Det rekommenderar jag alla småbarnsföräldrar att tänka på och sträva efter.
 
Telefonmötet pågick i två timmar, och under dessa pratade vi om att våga ta betalt, google och sökord, om att ha ett starkt varumärke, målkunder och följare. Min mentor är Helena Ehnbom som är expert på marknadsföring och varumärken. Ni hör väl hur perfekt det låter? Om ni har möjlighet att skaffa en mentor, så gör det för guds skull! Man behöver lite hjälp och inspiration ibland (läs ofta). 
 
 

Att ha en mentor - Baka Sockerfritt