Hoppa till innehåll

Att våga ta betalt

Det här med att ta betalt som bloggare, och ha en blogg som en del av sitt företag är inte helt lätt. Jag kan dock tycka att det har blivit mer accepterat under de senaste året/åren, då jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det här med att ta betalt som bloggare, och ha en blogg som en del av sitt företag är inte helt lätt. Jag kan dock tycka att det har blivit mer accepterat under de senaste året/åren, då jag tidigare ofta fick intrycket av att folk förväntades att jag skulle arbeta gratis. Visst det började som en hobby, men målet var hela tiden att göra något mer utav det. Inställningen att ”det är väl inget riktigt arbete” eller ”du tycker ju att det är kul att baka/blogga” är bara korkade. För inte vill väl du jobba gratis? Ett eget företag driver sig inte genom att jobba utan ersättning. Det är faktiskt så att om jag vill överleva måste jag ha en inkomst! Det måste vi alla (som inte är snuskigt rika redan). 

I början tackade jag ja till praktiskt taget allt. Det dummaste jag nog har gjort var att göra en demo för ett företag utan ersättning. Jag stod alltså och bakade, lade ner timmar av min dag och marknadsförde detta företag för ingenting! Min ursäkt är att jag då var rättgrön och trodde att det skulle vara bra marknadsföring även för mig. Nu har jag lärt mig ett och annat. Jag vågar att allt mer stå upp för mig själv, tro på att jag har makt att påverka mina uppdrag och tacka nej till sådant som knappt ger mig något tillbaka. Mitt arbete och min tid är precis lika mycket värt som någon annans. Ett arbete blir liksom inte mer värt bara för att det är tråkigt eller jobbigt – eller tvärtom mindre värt för att det är något man älskar att göra. 

Min stora dröm är att älska att jobba. Jag vill känna pirret, spänningen och glädjen – precis som jag gör nu med mitt företag! 

 

Att våga ta betalt - Baka Sockerfritt