Avokado- & chokladmousse
Jag har gjort ett flertal olika variationer med avokado och choklad och jag är helt lyrisk! Avokado gör moussen krämig och bidrar med en len och mild smak. Samtidigt är ju avokado jättenyttig!

10 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 1 mogen avokado
- ca 1½ msk kakao
- 4 msk vispgrädde
- ca 3 msk stevia strö beroende på hur söt man vill ha den
- 2/3 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Mosa avokadon med en gaffel.
- Häll på kakao, vispgrädde, sötning (jag använder stevia strö, men det går lika bra med socker eller motsvarande) och vaniljpulver
- Vispa någon minut med elvisp tills konsistensen blir som mousse.
- Lägg upp i små skålar eller glas. Toppa gärna med hackad eller riven choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!