Avokado- och jordgubbscheesecake
Avokado passar mycket bra ihop med flera sorters bär, och framförallt med jordgubbar! Avokado ger dessutom kakan en len fyllighet.

1 timme
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 20 gram rumsvarmt smör
- 1 dl mandelmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- 2/3 msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
Fyllning:
- ½ liten avokado ca 35 gram
- 80 gram jordgubbar
- 1 ägg
- 40 gram cream cheese
- 2 msk vispgrädde
- 1 ½ msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Botten:, Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra
- Tillsätt det rumsvarma smöret och tryck ut degen i en liten 12-cm springform
- Fyllning:, Lägg avokado, ägg, jordgubbar och cream cheese i en bunke och mixa slätt.
- Rör ner övriga ingredienser och blanda.
- Fördela fyllningen ovanpå botten. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka nät kakan börjar bli fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!