Hoppa till innehåll
Open navigation

Avokado- och jordgubbscheesecake

Jag har just kommit hem från jobb och ett mycket efterlängtat steppass, och ska snart äta middag. Det var nästan en månad sedan jag körde step sist, så ni kan tänka er hur mycket jag har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har just kommit hem från jobb och ett mycket efterlängtat steppass, och ska snart äta middag. Det var nästan en månad sedan jag körde step sist, så ni kan tänka er hur mycket jag har saknat det (alltså mycket, för er som inte gillar step). Jag hade tur för jag gå strax efter fyra, så att jag hann med passet! Middagen blir en “laxpasta”, fast med shiratakinudlar för min del. Den är enkel att göra med hackade grönsaker, smaksatt crème fraiche och stekt lax. Och mycket god! Det blir även min matlåda till imorgon. Men nu är detta ingen matblogg, utan en baknignsblogg, och därför ska jag visa ett smarrigt recept! Denna gång på en avokado- och jordgubbscheesecake!
 
Jag tycker att jordgubb och avokado passar så bra ihop! De flesta recept innehållande avokado och bär, innehåller främst hallon. Och avokado och hallon passar också mycket bra ihop. Men jag har en förkärlek för jordgubbar, och har då och då kombinerat just det med avokado i någon dessert eller mellanmål (se avokado- och jordgubbsdessert). Nu kombinerade jag detta i en underbart krämig cheesecake! Det blev mycket lyckat! Jag har tidigare använt avokado i cheesecake (avokadochokladcheesecake), vilket bidrar till en extra mjuk fyllighet. Testa!
 
 
Avokado- och jordgubbscheesecake - Baka Sockerfritt
 
 

Avokado- och jordgubbscheesecake

Botten:
20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
½ liten avokado (ca 35 gram)
80 gram jordgubbar
1 ägg
40 gram cream cheese
2 msk vispgrädde
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varansra. Tillsätt det rusvarma smöret och tryck ut degen i en liten 12-cm springform.

Fyllning
Lägg avokado, ägg, jordgubbar och cream cheese i en bunke och mixa slätt. Rör ner övriga ingredienser och blanda. Fördela fyllningen ovanpå botten. Grädda mitt i  ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka nät kakan  börjar bli fast.

Avokado- och jordgubbscheesecake - Baka Sockerfritt