Avokadochokladcheesecake
Detta är en cheesecake med mascarpone, avokado och choklad! Avokado gör kakan jättelen och fyllig och passar utmärkt med chokladsmaken. Jag älskar att baka med avokado, och jag kan inte komma.. Läs mer

Detta är en cheesecake med mascarpone, avokado och choklad! Avokado gör kakan jättelen och fyllig och passar utmärkt med chokladsmaken. Jag älskar att baka med avokado, och jag kan inte komma på en nackdel med detta (förutom om man är allergisk). Avokado innehåller massa nyttigheter och bra fetter, är neutral i sin smak och bidrar med en fantastisk konsistens!
40 minuter
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 15 gram smör
- ½ dl mandemjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 tsk kokosmjöl
- ca 1 msk sötströ
Fyllning:
- ½ avokado 40 gram avokado
- 40 gram mascarpone
- 1 ägg
- 1 ½ - 2 msk sötströ
- 1 ½ - 2 tsk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Botten, Blanda de torra ingredienserna med varandra, och blanda till sist ner det rumsvarma smöret.
- Tryck ut degen i en liten springform (12 cm). Förgrädda bottnen i 5 minuter
- Fyllning, Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke/mixer och mixa tills alla ingredienser blandats
- Fördela fyllningen ovanpå den förgräddade bottnen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 13-15 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!