40 minuter
Kategorier: Cheesecake, Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 15 gram smör
- ½ dl mandemjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 tsk kokosmjöl
- ca 1 msk sockerersättning
Fyllning:
- ½ avokado 40 gram avokado
- 40 gram mascarpone
- 1 ägg
- 1 ½ - 2 msk sockerersättning
- 1 ½ - 2 tsk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Botten, Blanda de torra ingredienserna med varandra, och blanda till sist ner det rumsvarma smöret.
- Tryck ut degen i en liten springform (12 cm). Förgrädda bottnen i 5 minuter
- Fyllning, Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke/mixer och mixa tills alla ingredienser blandats
- Fördela fyllningen ovanpå den förgräddade bottnen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 13-15 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!