
30 minuter + tid för kakan att svalna
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- Botten
- 20 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- 1 msk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
- Avokadomousse
- ½ avokado
- ¾ dl vispgädde
- 30 gram mascarpone
- ca 3 msk stevia strö
- ca 2½-3 msk kakao
- 1-2 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Botten, Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smöret och rör till en deg.
- Platta ut degen i botten av en 12 centimeter stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna
- Avokadomousse, Mosa avokadon och vispa grädden med elvisp.
- Tillsätt de övriga ingredienserna (inklusive avokadon) i grädden och vispa tills allt blandats. Fördela moussen över den avsvalnade kakbottnen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!