Avokadokaka med smält choklad
En härlig kaka med den underbara kombinationen choklad och avokado! Avokado är en utmärkt ingrediens att använda i mjuka kakor, då de bidrar med en mild smak och härlig konsistens. Avokadon.. Läs mer

En härlig kaka med den underbara kombinationen choklad och avokado! Avokado är en utmärkt ingrediens att använda i mjuka kakor, då de bidrar med en mild smak och härlig konsistens. Avokadon ersätter dessutom smör bra!
25 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- ½ avokado
- 1 äggvita
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1½ msk stevia strö
- 30 gram mörk choklad
- 2/3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en mogen avokado och rör ner de torra ingredienserna.
- Smält chokladen och rör ner det
- Vispa äggvitan pösigt med elvisp och rör ner det i avokadoröran.
- Bröa en liten springform (12 cm) med nötmjöl/riven kokos och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!