Avsluta året på topp – Jordnötskakor med cornflakes
Är du som jag hemma under mellandagarna och/eller väldigt sugen på att baka något gott? Testa då detta recept! Dessa härliga jordnötskakor är sega, men ändå.. Läs mer


Är du som jag hemma under mellandagarna och/eller väldigt sugen på att baka något gott? Testa då detta recept! Dessa härliga jordnötskakor är sega, men ändå crunchiga. Söta, men ändå med en salt touch. Jag älskar det helt enkelt! Dessutom är receptet lätt att göra – och så innehåller det ju den goda kombinationen jordnöt och choklad.
Jag väljer en variant av cornflakes som både är utan gluten och tillsatt socker (köpes i något mer välsorterade mataffärer, eller via nätet).

Jordnötskakor med cornflakes – 9 bitar
2 ½ dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 ½ dl jordnötssmör (osötat)
3/4 dl fibersirap gold
½ dl riven kokos
Topping:
60 gram choklad, utan tillsatt socker
Koka upp fibersirap gold och ta bort från plattan. Rör samman jordnötssmör, kokos och cornflakes och tillsätt därefter sirapen. Bred ut på en plåt/tallrik med bakplåtspapper (ca 10X10 cm stor). Smält chokladen och bred på. Låt stelna helt och skär kakan i bitar.


