Bästa mazarinkakan!
Det är obligtoriskt att MINST en gång per år lägga upp detta recept på mazarinkaka med Läs mer


Det är obligtoriskt att MINST en gång per år lägga upp detta recept på mazarinkaka med banan och choklad här på bloggen. Det är en av mina absoluta favoritbakverk och det vore närmast helgerån att inte då och då påminna er om denna godbit. Jag har gjort den i massvis av år, och den blir alltid omtyck.
Mazarinkakan har en saftig konsistens, och pricken över i:et är den smälta chokladen som kakan toppas med. Bryter av perfekt! Dock är själva mazarinkakan, det vill säga även utan choklad, väldigt god som den är!

Mazarinkaka med banan och choklad
2 ägg
200 gram mogen banan
60 gram smör
2 dl mandelmjöl
¾ dl sockerersättning
3 msk kokosmjöl
2 msk vispgrädde
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ca 6 droppar bittermandelarom
Choklad utan tillsatt socker att bre på kakan (ca 80 gram)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner mosad banan, ägg, smält smör, grädde och arom. Klä en brödform (ca 1,5 liter) med bakplåtspapper och häll ner smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter tills den är fast (känn med en sticka). Smält choklad och fördela på kakan (varva gärna ljus och mörk choklad). Skär kakan i skivor.
