Hoppa till innehåll

Baka Hallongrottor (utan tillsatt socker)

        Måste bara tipsa om denna gamla goding igen, för den är grymt bra – mina hallongrottor! En småkaka som jag gissar många, precis som jag, har gjort som små. På.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Baka Hallongrottor (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Måste bara tipsa om denna gamla goding igen, för den är grymt bra – mina hallongrottor! En småkaka som jag gissar många, precis som jag, har gjort som små. På den tiden var det förmodligen socker som användes, men jag måste säga att jag tycker detta recept utan tillsatt socker är precis lika bra! 

Degen i receptet består främst av mandelmjöl, och hallonfyllningen görs enkelt genom att blanda hallon (jag kör frysta som fått tina) med sockerersättning. Såklart går det alldeles utmärkt att använda någon slags hallonsylt (finns utan tillsatt socker), eller sylt av någon annan sort. Blåbärssylt eller jordgubbssylt är toppen det med! 

 
 
Baka Hallongrottor (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Syltgrottor – 8 stycken

30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver

Hallonfyllning:
30 gram hallon
1 tsk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom den till hallonfyllningen). Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rulla åtta bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Mosa hallon och tillsätt lite sötning. Fördela hallonfyllningen i alla gropar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

 

 

Baka Hallongrottor (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt