Baka Hallongrottor (utan tillsatt socker)
Måste bara tipsa om denna gamla goding igen, för den är grymt bra – mina hallongrottor! En småkaka som jag gissar många, precis som jag, har gjort som små. På.. Läs mer


Degen i receptet består främst av mandelmjöl, och hallonfyllningen görs enkelt genom att blanda hallon (jag kör frysta som fått tina) med sockerersättning. Såklart går det alldeles utmärkt att använda någon slags hallonsylt (finns utan tillsatt socker), eller sylt av någon annan sort. Blåbärssylt eller jordgubbssylt är toppen det med!

Syltgrottor – 8 stycken
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
Hallonfyllning:
30 gram hallon
1 tsk sockerersättning
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom den till hallonfyllningen). Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rulla åtta bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Mosa hallon och tillsätt lite sötning. Fördela hallonfyllningen i alla gropar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.
