Hoppa till innehåll

Baka med blåbär – Muffins

        Nu börjar blåbären dyka upp i skogarna och det är ju såklart underbart att få plocka egna blåbär och baka något gott med detta (inte för att jag har hunnit göra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Baka med blåbär - Muffins - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu börjar blåbären dyka upp i skogarna och det är ju såklart underbart att få plocka egna blåbär och baka något gott med detta (inte för att jag har hunnit göra detta än, men resten av familjen har fått den lyxen)! Ett av mina bästa blåbärsrecept är dessa banan- och blåbärsmuffins. Jag tycker dom är fräscha och saftiga – och väldigt goda! På bilderna har jag spritsat grädde på mina muffins, vilket gör dom extra fina (men går att hoppa över). 

 

Baka med blåbär - Muffins - Baka Sockerfritt

  

Banan- och blåbärsmuffins – ca 6 stycken

80 gram blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sockerersättning
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner ägg och smör. Mixa gärna igen. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med vanilj.

 
 

Baka med blåbär - Muffins - Baka Sockerfritt
 
Baka med blåbär - Muffins - Baka Sockerfritt