Bakar havrebollar igen!
Ibland får jag idétorka över vad jag ska baka – speciellt när jag inte har hunnit fundera så mycket – och då går jag till vad jag själv är sugen på just nu... Läs mer


Hoppas ni alla har en bra helg!

Havrebollar – 10 till 15 stycken
50 gram rumsvarmt smör
3 dl havregryn
1 dl mjölk
3/4 dl – 1 dl sockerersättning
2 msk kaffe
1 msk kakao
2 krm vaniljpulver
Rulla i exempelvis: riven kokos eller mandelflarn
Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ havebollssmeten kallt en stund för att få den att stelna. Gör bollar av smeten och rulla i valfri garnering (riven kokos, mandelflarn). Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att dom blir lite mjuka.


