Hoppa till innehåll
Open navigation

Mjuk chokladkaka med havregryn

Dagens recept blir en chokladkaka där jag tillsatt 1 ½ msk näringsrika Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Dagens recept blir en chokladkaka där jag tillsatt 1 ½ msk näringsrika havregryn. Jag väljer att använda de lite grövre fiberhavregrynen för att få långsamma kolhydrater och ett lägre GI, vilket stabiliserar blodsockret bättre. Äter du enligt LCHF, går det självklart bra att byta ut havregrynen mot exmeplvis mandelmjöl. Känn dock efter med en sticka under gräddningen om kakan är klar, då de torra ingredienserna (havregryn respketive mandelmjöl) har lite olika uppsugningsförmåga.
 
Igår var jag och såg Beautiful creature på bio. Riktigt skönt att få komma ut och slippa tänka på alla saker som behövs göras. Tyvärr var filmen inte den bästa enligt mig. Lite för töntig och för överdriven (vilket förmodligen var meningen). Egentligen skulle jag ha sett Les Miserables, men den var ganska fullsatt. Idag bjuder dagen på ett kort jobbpass, vilket blir det flrösta jobbpasset (förutom barnvakt) på tre veckor! Ska även bege mig till forum för att införskaffa ett mobilfodral, det lär behövas!
 

Mjuk chokladkaka med havregryn - Baka Sockerfritt

 

Mjuk chokaldkaka med havregryn

20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 ½ msk havreryn
3 msk stevia strö
2-3 msk mjölk/grädde
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mortla havregynen. Blanda de torra ingredienserna i en skål eller bunke. Tillsätt därefter ägg och smör och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad (med riven kokos) liten springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen under ca 20 minuter. Servera med gädde!

 

Mjuk chokladkaka med havregryn - Baka Sockerfritt