Hoppa till innehåll
Open navigation

Bakom Baka Sockerfritt

Jag har fått höra (läsa) från flera utav er läsare att ni önskar ett inlägg där jag berättar mer om mig själv och hur jag kom på idén om att skapa Baka Sockerfritt. Speciellt för er nya.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har fått höra (läsa) från flera utav er läsare att ni önskar ett inlägg där jag berättar mer om mig själv och hur jag kom på idén om att skapa Baka Sockerfritt. Speciellt för er nya läsare kan det vara av intresse!

 

Mitt yrke och examen har inget med bakning eller sociala medier att göra, utan jag är utbildad civilekonom vilket jag tog examen i för två år sedan. Nu är jag dock mammaledig från min tjänst som finanscontroller. Under tre år har jag förutom att ha pluggat respektive jobbat på heltid drivit mitt projekt och företag Baka Sockerfritt. Min dröm är att någon gång i framtiden kunna arbeta heltid som entreprenör och därmed driva eget. Jag kan även berätta att jag fyller 25 i november och bor i Nacka med min man och vår tvåmånaders bebis Vincent.

Många frågar mig om jag alltid har älskat att baka. Och svaret är ja, så länge jag kan minnas! Detsamma gäller matlagning. När jag var liten satt jag hemma och skapade menyer för veckans alla middagar. Även bakningen var något jag gärna tog på mig. Jag bakade till fester, till vardags, till vänner, till familj eller på bekantas beställningar. Bakningen som inslag i mitt liv har ändå växt rejält under de senaste åren. Nu bakar jag varje dag om jag får bestämma själv!

Mitt intresse för hälsa och mitt hälsotänk ”föddes” jag inte med på samma sätt som intresset för bakning och matlagning, utan detta växte fram framförallt under min gymnasietid. När jag var yngre kunde jag utan större svårigheter trycka i mig hur mycket godis och chips som helst, och jag var närmast beroende av läsk! Jag gissar på att jag är lite känslig för socker och snabba kolhydrater, även om jag som tur är inte märker av det speciellt mycket i dagsläget. Hur som helst har min kosthållning förändrats rejält.

I och med att jag blev intresserad av hälsa, slutade jag även till stor del att baka. Detta för att jag som så många andra såg just hälsa och bakning som något oförenligt. Och att sluta med något man älskar, är förstås varken sunt eller smart, och det blev lite av en sorg för mig. 

Under universitetstiden, för ca tre år sedan, hade jag en ovanligt lugn period i mitt liv. Jag gillar att vara aktiv och att ha saker att göra, och det var därför jag beslutade mig för att dra igång en hobby och projekt. Valet föll på att kombinera de två stora intressen jag har: baka och hälsa. Jag skapade därmed Baka Sockerfritt, och började baka utav varken mjöl eller tillsatt socker. Detta är jag oändligt tacksam för, eftersom det var på detta sätt allt började.

Bakom Baka Sockerfritt - Baka Sockerfritt