Hoppa till innehåll

Balansgång

Balans är något jag gärna vill ha i mitt liv. Givetvis är det inte alltid lätt att uppnå, men att sträva efter en balanserad tillvaro är nödvändigt för min del. Det gör att jag får.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Balans är något jag gärna vill ha i mitt liv. Givetvis är det inte alltid lätt att uppnå, men att sträva efter en balanserad tillvaro är nödvändigt för min del. Det gör att jag får sätta gränser för mig själv, då jag annars lätt tar på mig mer och mer och arbetar extra – på bekostnad av mig själv. 

 

Vad jag gör för att balansera mitt liv, och ge det extra guldkant:
– Ta inte på mig de saker som inte ger mig något gällande företaget. Det är ofta svårt att säga nej, men jag övar mig på detta (man behöver liksom inte alltid tacka ja!). 
– Inte jobba senare än till cirka klockan nio (förut blev det ofta till klockan tio). Jag jobbar ju heltid, och då är det arbete på kvällar och helger som gäller.
– Ibland händer det att jag går ut på lunchen och bara umgås med mig själv. Avslappnande, och ett bra sätt att få egentid på. 
– Jag har under de senaste månaderna någon gång då och då satt mig på ett café och jobbat med mitt företag. Det känns lyxigt och förgyller arbetstiden! Samtidigt är det bra med miljöombyte, och det stimulerar min kreativitet.
– Ta mig tid till att träffa vänner, även om tiden kan vara knapp. 
– Någon gång per månad äta ute på en bra restaurang. För det är jag värd!
– Om möjligt (som vid helger) passa på att röra lite på sig direkt på morgonen. Det blir en härlig start på dagen. 

Har ni några bra tips på att skapa balans? För att förgylla livet lite extra?

Balansgång - Baka Sockerfritt