1 timme
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 8 portioner
Ingredienser
- 2 bananer
- 1 stort äpple
- 100 gram smör
- 2 ägg
- 1 ¼ dl mandelmjöl
- ¾ dl hasselnötsmjöl
- ½ dl stevia strö
- 1 msk kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ krm vaniljpulver
- 1 tsk kanel
- Eventuellt 1 tsk stevia strö och 1 tsk kanel att strö över
Instruktioner
- Smält smöret, blanda alla torra ingredienser med äggulorna.
- Mosa en av bananerna och rör ner den tillsammans med det smälta smöret bland de torra ingredienserna.
- Vispa äggvitorna till ett skum med elvisp och vänd ner i smeten.
- Bröa en springform (jag använder mig av en 24 cm i diameter) med mandelmjöl och häll ett jättetunt lager av smeten i botten.
- Hacka den andra bananen i skivor och lägg på det tunna lagret av smet (man kan även lägga bananerna direkt i formen, men jag tror det blir saftigare på detta sätt). Häll över resten av smeten på bananskivorna.
- Skölj och skiva äpplet i tunna klyftor och lägg ovanpå smeten. Tryck ner äppelskivorna lite i smeten, vilket gör kakan saftigare. Strö gärna på 1 tsk stevia strö och 1 tsk kanel ovanpå kakan.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 40 minuter tills kakan blir fast (se till så att den inte blir bränd! Lägg då på ett ark av foliepapper ovanpå)
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 40 minuter tills kakan blir fast (se till så att den inte blir bränd! Lägg då på ett ark av foliepapper ovanpå).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!