Hoppa till innehåll
Open navigation

Banan- och äppelkaka

En mjuk kaka med både äpple och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 8 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält smöret, blanda alla torra ingredienser med äggulorna.
  • Mosa en av bananerna och rör ner den tillsammans med det smälta smöret bland de torra ingredienserna.
  • Vispa äggvitorna till ett skum med elvisp och vänd ner i smeten.
  • Bröa en springform (jag använder mig av en 24 cm i diameter) med mandelmjöl och häll ett jättetunt lager av smeten i botten.
  • Hacka den andra bananen i skivor och lägg på det tunna lagret av smet (man kan även lägga bananerna direkt i formen, men jag tror det blir saftigare på detta sätt). Häll över resten av smeten på bananskivorna.
  • Skölj och skiva äpplet i tunna klyftor och lägg ovanpå smeten. Tryck ner äppelskivorna lite i smeten, vilket gör kakan saftigare. Strö gärna på 1 tsk stevia strö och 1 tsk kanel ovanpå kakan.
  • Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 40 minuter tills kakan blir fast (se till så att den inte blir bränd! Lägg då på ett ark av foliepapper ovanpå)
  • Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 40 minuter tills kakan blir fast (se till så att den inte blir bränd! Lägg då på ett ark av foliepapper ovanpå).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!