Banan- och bärpaj med kardemumma
En god och lättgjord smulpaj med banan, hallon och blåbär som bas. Servera gärna med grädde eller.. Läs mer

En god och lättgjord smulpaj med banan, hallon och blåbär som bas. Servera gärna med grädde eller dylikt.
30 minuter
Portioner: 1 portion
Ingredienser
- ½ banan
- 60 gram hallon/blåbär + 1 tsk sötströ
- 15 gram smör
- 2 msk riven kokos
- 2 msk mandelmjöl/hasselnötsmjöl
- 15 gram sötmandlar
- 1 msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
- 1-2 krm kardemumma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Tina gärna bären om de varit frysta. Om önskas sötas bären med ca 1 tsk sötströ.
- Skär banan i skivor och fördela detta tillsammans med bären i bottnen på en liten pajform, ca 14 cm i diameter
- Finhacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser till en smuldeg. Smula detta ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!