Hoppa till innehåll
Open navigation

Banan- och bärpaj med kardemumma – Glutenfritt

Hurra för att göra smulpaj! Så lätt och så gott. Det går dessutom att variera smulpajer i näst intill oändlighet, viket gör att det passar de flesta. Här ser ni en variant med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Hurra för att göra smulpaj! Så lätt och så gott. Det går dessutom att variera smulpajer i näst intill oändlighet, viket gör att det passar de flesta. Här ser ni en variant med banan, hallon och blåbär som bas. Jag har smaksatt den med kardemumma, vilket jag tycker i alla fall känns lite höstligt.

Jag har en hel del recept på just olika sorters smulpajer, kika gärna in dessa för smulpajsinspiration!

 

Banan- och bärpaj med kardemumma - Glutenfritt - Baka Sockerfritt
 
 

Banan- och bärpaj med kardemumma

½ banan
60 gram hallon/blåbär + 1 tsk sötströ

15 gram smör
2 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl/hasselnötsmjöl
15 gram sötmandlar
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1-2 krm kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Tina gärna bären om de varit frysta. Om önskas sötas bären med ca 1 tsk sötströ. Skär banan i skivor och fördela detta tillsammans med bären i bottnen på en liten pajform, ca 12 cm i diameter. Finhacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser till en smuldeg. Smula detta ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
 

Banan- och bärpaj med kardemumma - Glutenfritt - Baka Sockerfritt
  
Banan- och bärpaj med kardemumma - Glutenfritt - Baka Sockerfritt