Hoppa till innehåll

Banan- och bärpaj med kardemumma

Precis som tidigare i veckan lyxade jag till det med att äta en god och lättgjord smulpaj till frukost. Denna gång blev det med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Precis som tidigare i veckan lyxade jag till det med att äta en god och lättgjord smulpaj till frukost. Denna gång blev det med banan, hallon och blåbär som bas. Det var väldigt gott att äta paj serverad med grädde och tillsammans med ett stort glas chaite. Något jag kan rekommendera som en bra start på dagen! Spana gärna in min Smulpaj med hallon och blåbär jag gjorde för några dagar sedan. 

 

Igår var jag på en härlig fika med andra blivande mammor! Vi valde att fika på Saturnus (Östermalm). Jag har faktiskt velat testa detta café under en lång tid (och caféet är känt för sina gigantiska bullar), men det har aldrig blivit av. Det var rätt trångt och ljudnivån hög, men jag gillade ändå atmosfären på något vis. Och han som stod i kassan var dessutom väldigt tillmötesgående, och vi hade ringt i förväg och frågat om plats (vi skulle bli runt tio stycken, men vi blev totalt åtta). Jag äter inte helt gluten- och sockerfritt, så jag valde ett av de mindre bakverken – en pain á chocolate (det är faktiskt väldigt sällan jag beställer de “ohälsosamma” bakverken). Jag frågade dessutom om en chailatte gjort på vanligt te, vilket satt fint i ruskvädret. När det efter ett par timmar var dags att gå därifrån så var det nästan snöstorm ute! Det var riktig blötsnö som bara bildade slask, och vi såg mer eller mindre ut som snögubbar. Fy!
 
Efter fikandet åkte jag till Nacka Forum där jag hade ca femtio minuter på mig innan stängning. Jag vill passa på att handla bebiskläder i storlek 50 på rean, så jag skyndade mig in i fem butiker (varav jag handlade i tre) och fick med mig tre pyjamaser (fast inte bara i 50), en body och en “sparkdräkt”. Effektivt tycker jag. Idag är det två fikor till inbokade!
 
 
Banan- och bärpaj med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
 

Banan- och bärpaj med kardemumma

½ banan
60 gram hallon/blåbär + 1 tsk sötströ

15 gram smör
2 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl/hasselnötsmjöl
15 gram sötmandlar
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1-2 krm kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Tina gärna bären om de varit frysta. Om önskas sötas bären med ca 1 tsk sötströ. Skär banan i skivor och fördela detta tillsammans med bären i bottnen på en liten pajform, ca 12 cm i diameter. Finhacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser till en smuldeg. Smula detta ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
Banan- och bärpaj med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
Banan- och bärpaj med kardemumma - Baka Sockerfritt