Hoppa till innehåll

Banan- och blåbärskaka

Blåbär och banan passar verkligen bra ihop i denna mjuka kaka! Kakan toppade jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter + tid för att svalna
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 8 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Gräddtopping:

Instruktioner

  • Smet, Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  • Vispa ägget pösigt och mosa bananen.
  • Blanda alla torra ingredienser tillsammans och tilltsätt mosad banan, äggvispet och smöret. Blanda till en smet
  • Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket.
  • Smöra och bröa en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna
  • Gräddtopping:, Vispa grädden med elvisp. När grädden nästan är klar tillsätter du sötning, vanilj och äggula och vispar lite till
  • Bred eller spritsa grädden på kakan.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!