35 minuter + tid för att svalna
Kategorier: Baka med frukt
Servings: 8 portioner
Ingredients
- Smet
- 90 gram smör
- 3 ägg
- 3/4 dl riven kokos
- 2 dl mandelmjöl
- ½ dl sockerersättning
- ½ tsk vaniljpulver
- 2 msk kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 200 gram mogen banan
- 100 gram blåbär stora och söta
- ev 2 msk honung
Gräddtopping:
- 1 äggula
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Instructions
- Smet, Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Vispa ägget pösigt och mosa bananen.
- Blanda alla torra ingredienser tillsammans och tilltsätt mosad banan, äggvispet och smöret. Blanda till en smet
- Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket.
- Smöra och bröa en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna
- Bred eller spritsa grädden på kakan.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!