Hoppa till innehåll

Banan- och blåbärsmuffins (utan tillsatt socker och gluten)

     Älskar att det är både mer varmt och ljust ute – och det känns att det är vår på riktigt! Nåja, när det inte är snöstorm som det var hos oss under påsk. Som ni.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Banan- och blåbärsmuffins (utan tillsatt socker och gluten) - Baka Sockerfritt
 
  

Älskar att det är både mer varmt och ljust ute – och det känns att det är vår på riktigt! Nåja, när det inte är snöstorm som det var hos oss under påsk. Som ni nu säkert vet vid det här laget så blir jag så sugen på att baka med bär under våren. Jag vill liksom passa på att njuta av det fräscha så länge jag bara kan!

Om du är som jag ska nog detta recept passa – mina banan- och blåbärsmuffins. Ett troget och kärt recept som aldrig blir gammalt. Riktigt saftiga och lätta att göra. Extra fint tycker jag att muffinsarna blir genom att spritsa lite vispad grädde på. Men det går såklart att äta muffinsarna som dom är!

  

Banan- och blåbärsmuffins (utan tillsatt socker och gluten) - Baka Sockerfritt

 

Banan- och blåbärsmuffins – ca 6 stycken

80 gram blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sockerersättning
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner ägg och smör. Mixa gärna igen. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med vanilj.

 

Banan- och blåbärsmuffins (utan tillsatt socker och gluten) - Baka Sockerfritt
 
Banan- och blåbärsmuffins (utan tillsatt socker och gluten) - Baka Sockerfritt