Hoppa till innehåll
Open navigation

Banan- och blåbärsmuffins

Sugen på muffins? Det vet jag att jag är! Bananen i dessa muffins gör konsistens saftig och bidrar med en härlig sötma, och blåbären bryter perfekt mot den milda Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Sugen på muffins? Det vet jag att jag är! Bananen i dessa muffins gör konsistens saftig och bidrar med en härlig sötma, och blåbären bryter perfekt mot den milda banan- och vaniljsmaken. Muffinsen är toppengoda som de är, men extra festligt blir det om de toppas med vispad grädde!
 
Idag är det veckans mittenpunkt, och nu är det nedförsbacke till helgen. Ikväll blir det dessutom veckans första träningspass, vilket blir ett steppass. Tyvärr är det ett pass jag kört ett par gånger tidigare, och därmed blir jag lätt uttråkad. Men men, bra träning i alla fall!
 
 
Banan- och blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt
 
 

Banan- och blåbärsmuffins – 8 stycken

40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sötströ
1 msk kokosmjöl 
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
80 gram blåbär

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Mixa samman ägg och banan. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner äggvisp och smör. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med sötströ och vanilj. 

 
Banan- och blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt