Hoppa till innehåll

Banan- och chokladkaka i två lager

Vilken härlig onsdag! Idag är en av de få dagar då jag har lite mindre att göra, utan en massa tider inbokade! Det enda jag har bestämt med fasta tider var en underbar och mysig frukost.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vilken härlig onsdag! Idag är en av de få dagar då jag har lite mindre att göra, utan en massa tider inbokade! Det enda jag har bestämt med fasta tider var en underbar och mysig frukost med en av mina bästa och äldsta vänner, och ett träningspass senare idag. Jag har som vanligt massor av bakning att göra, då jag har en träff med två av mina bästa kompisar imorgon, samt ett möte med Risenta på fredag. Sedan har jag också två nya produkter att testa och en tävling att baka till. Men att baka är såklart bara roligt, det är som terapi för mig!
 
Idag vill jag dela med mig utav ett recept som jag gjorde för över en månad sedan, men ännu inte publicerat! Det jag pratar om är en banan- och chokladkaka i två lager. Jag gör lite då och då kakor i lager med separata smaker, och då choklad och banan är en av mina favoritkombinationer, kändes det ganska naturligt för mig att göra en “två-lager”-kaka med just detta.
 
 

Banan- och chokladkaka i två lager - Baka Sockerfritt
 

Banan- och chokladkaka i två lager

Grundsmet:
20 gram smör
1 ägg
1 dl mandemjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
½ msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ca 10 gram grovhackad choklad

Smet1:
½ mogen banan (ca 40 gram)

Smet 2:
½ msk kakao
½ msk sötströ
1 ½ msk vispgrädde

 

Sätt ugnen på175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till grundsmeten (inklusive grovhackad choklad), och rör ner ägg och smält smör. Dela smeten i hälften i två olika skålar. Mosa en halv banan och rör ner i den ena hälften av smeten. Tillsätt kakao, grädde och extra sötning i den andra hälften. Smöra och bröa en 12-cm springform (med riven kokos). Fördela först kladdkakssmeten, och därefter banansmeten ivanpå. Grädda mitt i iugnen i ca 15 – 20 minuter.

 
 
Banan- och chokladkaka i två lager - Baka Sockerfritt