Banan- och jordnötskaka, utan tillsatt socker
Idag åker min man Artur iväg för en weekend med sin pappa och brorsa. Jag är inte alls avundsjuk! Lite spänd är jag över hur det ska gå att vara själv i tre dagar med en tvååring,.. Läs mer


Banan- och jordnötskaka
Botten:
70 gram mogen banan
1 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötningsströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Toppa med:
70 gram jordnötssmör + 1-2 tsk sötningsströ
50 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör 50/50 mörk resp. ljus)
Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten på en 12-cm springform. Fördela degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Topping
Blanda jordnötssmör med sötning och fördela över botten. Smält choklad (ev. med kokosolja) och bred till sist på detta. Låt kakan svalna. Förvara i kyl.

