Banan- och jordnötskaka
En kaka med den underbara kombinationen banan, choklad och jordnöt! Bottnen kan man nästan säga är en blandning av en mjuk och hård kaka. Den är hård i och med att den är kompakt och utan.. Läs mer

En kaka med den underbara kombinationen banan, choklad och jordnöt! Bottnen kan man nästan säga är en blandning av en mjuk och hård kaka. Den är hård i och med att den är kompakt och utan ägg och bakpulver. Dock gör bananen den något mjuk, vilket bidrar till en härlig och något kladdig konsistens.
45 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 70 gram mogen banan
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk kakao
- 1 msk sötningsströ
- 1 krm vaniljpulver
Toppa med:
- 70 gram jordnötssmör + 1-2 tsk sötningsströ
- 50 gram choklad
- utan tillsatt socker jag kör 50/50 mörk resp. ljus
Instruktioner
- Botten: , Sätt ugnen på 150 grader. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser.
- Fäst en bit bakplåtspapper i botten på en 12-cm springform. Fördela degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
- Toppa med: , Blanda jordnötssmör med sötning och fördela över botten.
- Smält choklad (ev. med kokosolja) och bred till sist på detta. Låt kakan svalna. Förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!