45 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 70 gram mogen banan
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk kakao
- 1 msk sötningsströ
- 1 krm vaniljpulver
Toppa med:
- 70 gram jordnötssmör + 1-2 tsk sötningsströ
- 50 gram choklad
- utan tillsatt socker jag kör 50/50 mörk resp. ljus
Instruktioner
- Botten: , Sätt ugnen på 150 grader. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser.
- Fäst en bit bakplåtspapper i botten på en 12-cm springform. Fördela degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
- Toppa med: , Blanda jordnötssmör med sötning och fördela över botten.
- Smält choklad (ev. med kokosolja) och bred till sist på detta. Låt kakan svalna. Förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!