Jag älskar att baka med banan, då det bidrar med härlig smak, fin sötma och krämig och saftig konsistens. I denna banankaka har jag även med äppelbitar och smaksättaren muskot. Muskot har en ganska kraftig och kryddig smak, så det gäller att krydda försiktigt.
Efter halvdagsarbetet igår, besökte jag Emelie och Benjamin på Worthit Sollentuna i deras butik. Den var verkligen väldigt fin, och jag fick smaka på en av deras hälsosamma glass (utan tillsatt socker, och med smak cheesecake). Den kan jag varmt rekommendera! Jag blev bra sugen på att själv ställa mig och göra glass. Snart kommer jag dela med mig utav en härlig kampanj med Worthit, så håll utkik! Efter att ha hunnit hem i ungefär en timme, så var det dags att åka tillbaka till stan för att se på bio. Det blev Teenage mutant ninja turtles. Det kanske inte var den biofilm i världshistorien som var mest i “Marjastil” om vi säger så… Men transformers var nog ändå värre. Hur som helst var det härligt att kunna se en bio på en vardagskväll, för det hinner jag så sällan med.
Bananäppelkaka med smak av muskot
1 banan
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 ½ krm mald muskot
½ äpple (ca 50 gram)
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser, förutom äpple. Skala ett halvt äpple, skär det i bitar och rör ner i smeten. Fördela smeten i en smord och bröad 12 cm springform. Grädda mitt i ugnen under ca 20-25 minuter.