50 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Cheesecake
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 20 gram rumsvarmt smör
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- ½ krm kanel
Cheesecakefyllning:
- 40 gram banan
- 1 ägg
- 80 gram mascarpone
- 2 msk vispgrädde
- 1 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- Fyllning:30-40 gram banan och ev. 15 gram ljus sockerfri choklad
Instruktioner
- Botten, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra och blanda sist ner det rumsvarma smöret.
- Tryck ut degen i en liten springform (12 cm)
- Börja med att skiva ca 30-40 gram extra banan och lägg detta samt ev. bitar av choklad på bottnen.
- Fördela sedan över cheesecakefyllningen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills cheesecaken får en fast konsistens (nästan slutat dallra). Låt kakan stå tills sig i minst ett par timmar (gärna över natten).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!