Hoppa till innehåll

Banandonuts

Åh, vad jag älskar dessa söta små donuts/munkar. De är saftiga och enligt mig sådär lagom söta, med en mild smak av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Åh, vad jag älskar dessa söta små donuts/munkar. De är saftiga och enligt mig sådär lagom söta, med en mild smak av kanel och banan. Mitt tips är att toppa dessa minimunkar med smält choklad (gärna sötad med stevia)!  Minidonutsformen har jag köpt från Lagerhaus för 79 kronor.

 
Hur är det med er denna söndag? Jag började dagen med ett joggingpass, och ska sedan möta upp Artur (som jobbat natt) för en fika och lite shopping till bebisen. Vi behöver exempelvis en madrass till spjälsängen, badbalja och lite kläder. Tänk att det är så roligt att shoppa bebisprylar!
 
 
Banandonuts - Baka Sockerfritt
 

Bananminimunkar

1 ägg
1 msk olja
1 banan 
1 dl mandelmjöl
½ msk fiberhusk
½ msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver
1 krm kanel


Sätt ugnen på 150 grader. Lägg banan och ägg i en bunke och mixa. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Fördela smeten i en minidonutsform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna och ta försiktigt ut munkarna ur formen.

Tips: Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker).

Banandonuts - Baka Sockerfritt