Hoppa till innehåll

Bananens dag – min bästa kaka med banan

     Idag är det bananens dag (som jag även uppmärksammade igår med ett härligt bananinlägg)! Denna dag till ära vill jag tipsa om något som jag tror är ett av mina bästa.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Bananens dag - min bästa kaka med banan - Baka Sockerfritt
 
 
 

Idag är det bananens dag (som jag även uppmärksammade igår med ett härligt bananinlägg)! Denna dag till ära vill jag tipsa om något som jag tror är ett av mina bästa recept NÅGONSIN – en otroooooligt god banankaka med mazarinsmak och chokladtäcke. Den är fantatiskt saftig, och banan plus mazarin plus choklad är en minst sagt a m a z i n g smakkombo. Om ni inte har testat, bara gör’t. 

Tips: Banankakan, även utan chokladtoppingen, är väldigt god som den är. 

 

Bananens dag - min bästa kaka med banan - Baka Sockerfritt
 
 

Mazarinkaka med banan och choklad

2 ägg
200 gram mogen banan 
60 gram smör 
2 dl mandelmjöl
¾ dl sockerersättning
3 msk kokosmjöl
2 msk vispgrädde 
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ca 6 droppar bittermandelarom

Choklad utan tillsatt socker att bre på kakan (ca 80 gram)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner mosad banan, ägg, smält smör, grädde och arom. Klä en brödform (ca 1,5 liter) med bakplåtspapper och häll ner smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter tills den är fast (känn med en sticka). Smält choklad och fördela på kakan (varva gärna ljus och mörk choklad). Skär kakan i skivor.

 
 

Bananens dag - min bästa kaka med banan - Baka Sockerfritt