Hoppa till innehåll
Open navigation

Bananglass

Nu när det är lite varmare ute, kan det sitta fint med något kallt och gott att smaska på! Det får för min del gärna vara lättgjort och hälsosamt också. Då är denna enkla bananglassen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu när det är lite varmare ute, kan det sitta fint med något kallt och gott att smaska på! Det får för min del gärna vara lättgjort och hälsosamt också. Då är denna enkla bananglassen perfekt! Den består utav få ingredienser och man sötar helt enkelt efter smak med vad man själv önskar såsom sötströ eller honung). Den tjocka yoghurten i receptet går säkerligen bra att byta ut mot kokosgrädde om så önskas (1/2 dl). Ett hett tips är att frysa in banen i små skivor/bitar, för det blir mycket lättare att mixa än om bitarna är stora.

Ha nu en underbar fredag och helg med vad vi hoppas ett riktigt fint väder! Ska ni göra något roligt (förutom kanske denna enkla bananglass)? Idag ska jag åka hemifrån och passa på att jobba en timme och därefter träna på friskis. Imorgon ska jag på “poolparty”, så får se hur det blir med badandet för min del!

Bananglass - Baka Sockerfritt
 

Enkel bananglass

1 banan, fryst (i småbitar)
50 gram tjock yoghurt (grekisk/turkisk)
2 tsk kakao
ev. honung eller annan sötning

Mixa samman alla ingredienser och ät omgående (elternativt frys in en kort stund om konistensen önskas fastare).

Bananglass - Baka Sockerfritt