Banangodis med mandelsmör
Vad sägs om banangodis med chokladmandelsmör som påskodis? Jag hoppas ni alla utbrister: JA! För detta blev faktiskt mycket gott. Detta godis består av tre ingredienser: först skivor.. Läs mer

Vad sägs om banangodis med chokladmandelsmör som påskodis? Jag hoppas ni alla utbrister: JA! För detta blev faktiskt mycket gott. Detta godis består av tre ingredienser: först skivor av banan, därefter mitt chokladmandelsmör och sist choklad. Såklart går det bra att använda en annan typ av mandel/nötsmör efter behag (jag förstår att inte alla har mitt chokladmandelsmör hemma just i skrivande stund…). Jag har gjort en variant med jordnötssmör tidigare, vilket också passar fint. Gällande chokladen använder jag en ljus steviachoklad, men det går givetvis också bra att använda en mörk choklad. Eller varför inte blanda ljus och mörk?
Jag förvarar dessa banangodis i frysen. Detta gör jag för att bananbitarna ska hålla, och för att de blir ruskigt goda frysta! Nu får jag önska er alla en GLAD PÅSK!!!

Banangodis med mandelsmör – 8 stycken
8 slantar banan (ca 40 gram)
80 gram steviachoklad, ljus
40 gram chokladmandelsmör
Lägg en slant av en banan i varje småbrödsform. Fördela en klick (ca 1 tsk) chokladmandelsmör på bananbitarna. Smält choklad och häll över så att det även fördelas ut på kanterna. Låt stelna i frys. Förvaras även i frys.

