Bananhavrekaka med hallon
Det har efterfrågats fler recept med lite mindre matfett i, och det är något jag under de senaste månaderna fokuserat allt mer på, samtidigt som jag försöker ha en bra balans genom att även.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_3525-tiltshift_532463142a6b220f71365f0c.jpg)
Det har efterfrågats fler recept med lite mindre matfett i, och det är något jag under de senaste månaderna fokuserat allt mer på, samtidigt som jag försöker ha en bra balans genom att även ha lchf-recept. Jag vill att alla ska kunna hitta något här! Idag blir det lite lättare banankaka som jag toppat med hallon (i detta fall Finnerödjas Bara Bär med hallonsmak). Eftersom jag hade slut på mandelmjöl, använde jag mig utav sötmandlar, vilket dessutom är mer ekonomiskt än mandelmjöl. 30 gram sötmandlar, motsvarar ungefär enligt mina erfarenheter 3/4-dels dl mandelmjöl. Banan gör kakan luftig och saftig, och är tillsammans med hallon en mycket god smakkombination!
![Bananhavrekaka med hallon - Baka Sockerfritt Bananhavrekaka med hallon - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_3525-tiltshift_532463142a6b220f71365f0c.jpg)
Bananhavrekaka med hallon
1 ägg
½ banan
30 gram sötmandlar
2 msk havregryn
1 msk sötströ
2 msk Finnerödjas Bara Bär – Hallon / eller mosade hallon
ev. strö över:
extra sötströ + nötter
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg, banan, mandlar, havregryn och sötströ. Smörj och bröa en 12-cm springform och häll i smeten. Ringla över de mosade bären och rör runt en aning. Strö över extra sötströ och grovhackade nötter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.