Hoppa till innehåll

Banankaka med bitar av choklad

Jag har tänkt att jag ska svänga ihop en banankaka i flera veckor nu. Men så har annat kommit i vägen. Typ jul och jobb. Men så igår slog jag slag i saken och bakade den där banankakan!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har tänkt att jag ska svänga ihop en banankaka i flera veckor nu. Men så har annat kommit i vägen. Typ jul och jobb. Men så igår slog jag slag i saken och bakade den där banankakan! Äntligen! För jag blev mycket nöjd med den och “råkade” äta upp en skiva redan innan jag började fotografera. 
 
Konsistensen blev saftig, och smaken rätt mild. För den som vill går det givetvis bra att smaksätta med någon krydda som exempelvis kanel. Pricken över i:et är att tillsätta grovhackad choklad i smeten!
 
 
 
 
Banankaka med bitar av choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Banankaka med bitar av choklad

2 ägg
1 banan, normalstor
25 gram smör
25 gram choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl havremjöl
½ dl rismjöl
1 ½-2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda med mosad banan. Blanda samman alla torra ingredienser och vispa ägg pösigt. Tillsätt bananröran samt grovhackad choklad bland de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, men aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 

 

 

Banankaka med bitar av choklad - Baka Sockerfritt
 
Banankaka med bitar av choklad - Baka Sockerfritt
 
Banankaka med bitar av choklad - Baka Sockerfritt