Hoppa till innehåll
Open navigation

Banankaka med hackad choklad

Jag har ofta banan i mina kakor, då de blir så smakrika och saftiga utav det. Eftersom banan i sig är så pass sött, behövs det knappt någon annan sötning. Jag serverar min banankaka med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har ofta banan i mina kakor, då de blir så smakrika och saftiga utav det. Eftersom banan i sig är så pass sött, behövs det knappt någon annan sötning. Jag serverar min banankaka med grädde eller glass!
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Choklad
Portioner: 2 -3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 15 gram smör
  • 70 gram mogen banan
  • 1 ägg
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ msk kokosmjöl
  • 1 msk hasselnötsmjöl
  • 15 gram hackad choklad
  • 10 gram finhackade pecannötter
  • ½ msk stevia strö
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret, mosa banan och vispa ägget pösigt med elvisp.
  • Blanda alla torra ingredienser med varandra, och rör därefter ner den mosade bananen och det smälta smöret.
  • Rör till sist försiktigt ner äggvispet.
  • Häll banansmeten i en bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!