Banankaka med hackad choklad
Jag har ofta banan i mina kakor, då de blir så smakrika och saftiga utav det. Eftersom banan i sig är så pass sött, behövs det knappt någon annan sötning. Jag serverar min banankaka med.. Läs mer

Jag har ofta banan i mina kakor, då de blir så smakrika och saftiga utav det. Eftersom banan i sig är så pass sött, behövs det knappt någon annan sötning. Jag serverar min banankaka med grädde eller glass!
30 minuter
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
- 15 gram smör
- 70 gram mogen banan
- 1 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 15 gram hackad choklad
- 10 gram finhackade pecannötter
- ½ msk stevia strö
- ½ tsk bakpulver
- ½ krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret, mosa banan och vispa ägget pösigt med elvisp.
- Blanda alla torra ingredienser med varandra, och rör därefter ner den mosade bananen och det smälta smöret.
- Rör till sist försiktigt ner äggvispet.
- Häll banansmeten i en bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!