Hoppa till innehåll

Banankaka, utan tillsatt socker

      En saftig banankaka sitter sällan fel – och därför vill jag tipsa om mitt recept på banankaka som jag gjorde i våras! Just banankaka är ett bakverk som bakas relativt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Banankaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
En saftig banankaka sitter sällan fel – och därför vill jag tipsa om mitt recept på banankaka som jag gjorde i våras! Just banankaka är ett bakverk som bakas relativt ofta här hemma hos mig, och bara man gillar banan är det nästan omöjligt att inte tycka om (anser jag). 
 
I en bra banankaka ska man med fördel ha mogna bananer för att få till den goda och söta smaken. Perfekt att baka om man har massa bananer som börjar bli gamla och man vill bli av med! Resultatet blir en härlig banankaka med saftig konsistens, vilken jag tycker passar som både fika och lyxigt mellis. Pricken över i:et blir att kasta i lite grovhackad choklad, och kakan serveras gärna med en klick vispad grädde.

 

Banankaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Banankaka – ca 10 skivor

75 gram smör
2 ägg
2 mogna bananer
1 ½ dl mandelmjöl
1 – 1 ½ dl sockerersättning
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 50 gram grovhackad choklad (utan tillsatt socker) 

Sätt ugnen på 165 grader. Smält smör och mosa bananerna. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt med smör, bananmos och äggvispet. Klä en brödform, ca 1.5 liter, och fyll med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och servera gärna med vispad grädde!

 
 

Banankaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt