Banankaka
Ett riktigt toppen bakverk för alla som tål lite mer kolhydrater (i form av Läs mer

50 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Servings: 8 portioner
Ingredienser
- 2 mogna bananer
- 80 gram smör
- 2 ägg
- ca 1½ dl + 1 ½ tsk stevia strö efter smak
- 1 ¼ dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 4 msk vispgrädde
- 2 krm vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 1- 1 ½ tsk kanel
- 30 gram sockerfri mörkchoklad
- 1-2 tsk kakao
- 30 gram valnötter/pecannötter
Instruktioner
- Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakaon och nötterna.
- Mosa bananerna och rör ner bland de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret.
- Ta bort ca 1/6 av smeten och lägg i en annan bunke. Blanda i kakao, choklad och 1 ½ tsk stevia strö i den här (lilla delen) smeten
- Häll först i den ljusa smeten i en smörad och ”bröad” 24 cm springform (med mandelmjöl), ringla över chokladsmeten och rör lite en gång så att chokladsmeten åker ner lite i den ljusa smeten. Strö över grovt hackade nötter på toppen.
- Grädda lite lägre än mitten av ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!