Banankaka
Ett riktigt toppen bakverk för alla som tål lite mer kolhydrater (i form av banan)! Bananerna bidrar med en härlig kladdighet och naturlig sötma. Som extra piff innehåller kakan dessutom lite.. Läs mer

Ett riktigt toppen bakverk för alla som tål lite mer kolhydrater (i form av banan)! Bananerna bidrar med en härlig kladdighet och naturlig sötma. Som extra piff innehåller kakan dessutom lite god choklad.
50 minuter
Portioner: 8 portioner
Ingredienser
- 2 mogna bananer
- 80 gram smör
- 2 ägg
- ca 1½ dl + 1 ½ tsk stevia strö efter smak
- 1 ¼ dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 4 msk vispgrädde
- 2 krm vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 1- 1 ½ tsk kanel
- 30 gram sockerfri mörkchoklad
- 1-2 tsk kakao
- 30 gram valnötter/pecannötter
Instruktioner
- Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakaon och nötterna.
- Mosa bananerna och rör ner bland de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret.
- Dela äggen och blanda i äggulorna i smeten. Vispa äggvitor och grädde med elvisp var för sig och blanda försiktigt ner i smeten.
- Ta bort ca 1/6 av smeten och lägg i en annan bunke. Blanda i kakao, choklad och 1 ½ tsk stevia strö i den här (lilla delen) smeten
- Häll först i den ljusa smeten i en smörad och ”bröad” 24 cm springform (med mandelmjöl), ringla över chokladsmeten och rör lite en gång så att chokladsmeten åker ner lite i den ljusa smeten. Strö över grovt hackade nötter på toppen.
- Grädda lite lägre än mitten av ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!