Hoppa till innehåll
Open navigation

Banankakor

Jag har skapat en lite annorlunda variant på en småkaka. Denna innehåller banan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har skapat en lite annorlunda variant på en småkaka. Denna innehåller banan istället för smör, och sötman kommer från bananen och lite agavesirap eller honung. Jag hade även lite grovhackad vit choklad i, men det gör man som man vill! Kakorna får en mild banansmak, och även en liten hint från kanel. Perfekt smakkombination!

 
Banankakor - Baka Sockerfritt

Banankakor
– 5 kakor

½ banan (40 gram)
1 msk havregryn (gärna fiber och/eller glutenfria)
2 msk mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 tsk agavesirap
½-1 krm vaniljpulver
lite kanel (ca ½ krm)
gärna lite grovhackad choklad/russin/grovhackade nötter att ha i kakan

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa banan och blanda i resterande ingredienser. Tillsätt gärna ett par rutor grovhackad choklad (eller russin/grovhackde nötter). Gör fem kakor utav kakdegen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Banankakor - Baka Sockerfritt