Bananmuffins med gräddtopping
Till er som äter frukt kan jag rekommendera dessa bananmuffins, som är smaksatta med både vanilj och.. Läs mer

30 minuter + tid för muffinsen att svalna
Kategorier: Baka med frukt, Cupcakes & Muffins
Servings: 12 stycken
Ingredienser
- Muffinsmet
- 120 gram smör
- 60 gram creme fraiche
- 3 ägg
- 1
- 1 dl stevia strö
- 2 ¼ dl mandelmjöl
- 3 msk kokosmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 bananer
- ev. Valnötter eller pecannötter
- Smaksättning
- ca 4 - 5 tsk kakao + 1 ½ msk stevia strö
- 1 ½ krm vaniljpulver
- Topping
- Vispgrädde
- ev. kakao
- sötning jag använde mig av flor sötrix
- grovhackde nötter och mörk sockerfri choklad
Instruktioner
- Mosa bananerna och rör försiktig ner detta
- Lägg undan hälften av smeten i en annan skål och blanda ner kakao samt extra sötning i den ena skålen och vaniljpulver i den andra.
- Fördela lite av ena smeten i muffinsformarna och lägg sedan över lite av den andra. Välj själv ordning och variera gärna! Grädde mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter tills muffinsen är fasta. Låt svalna.
- Topping, Vispa grädden, eventuellt tillsammans med kakao och sötning. Toppa muffinsen med grädden och strö gärna på grovhackade nötter och grovhackad mörk sockerfri choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!