Hoppa till innehåll
Open navigation

Bananmuffins med mandelsmör

Åh, dessa bananmuffins blev mycket lyckade, hälsar både jag och min man. De är så goda! Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Åh, dessa bananmuffins blev mycket lyckade, hälsar både jag och min man. De är så goda! Banan gör bakverk saftiga, och därför tycker jag att det är en toppeningrediens att baka med (om man tål kolhydraterna/fruktsockret vill säga). Förutom att vara goda bananmuffins har jag spetsat till dom med mitt mandelsmör med choklad som jag visade er för ett par dagar sedan. Det går givetvis bra att använda ett annat slags mandelsmör eller nötsmör.
 
 
 
 
Bananmuffins med mandelsmör - Baka Sockerfritt
 
 
 

Bananmuffins med mandelsmör – 6 till 8 muffins

2 ägg
2 små bananer (ca 160 gram)
80 gram chokladmandelsmör
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
2 msk vispgrädde
ev. ett par krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan till en slät konsistens. Blanda i resterande ingredienser, förutom chokladsmöret. Klicka i mjukt/smält chokladmandelsmör och rör försiktigt, så att det inte blandas för mycket. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Muffinsen får gärna vara något kladdiga i mitten.

 
 
 
Bananmuffins med mandelsmör - Baka Sockerfritt