Hoppa till innehåll
Open navigation

Bananmugcake

En mycket gid mugcake med banan! Förutom banan har den har dessutom inslag av choklad, nutella och salta jordnötter (om man vill). Mascarpone gör dessutom denna mugcaken extra krämig! Kakan kan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En mycket gid mugcake med banan! Förutom banan har den har dessutom inslag av choklad, nutella och salta jordnötter (om man vill). Mascarpone gör dessutom denna mugcaken extra krämig! Kakan kan räcka till två personer, då en är ganska mastig, och äts med fördel tillsammans med grädde!
5 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Baka utan spis, Mug cake
Portioner: 1 -2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 35 gram mascarpone
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. 10 gram grovhackad jordnötter
  • ev.1 msk nutella
  • ev. ett par rutor grovhackad choklad

Instruktioner

  • Mosa banan och blanda ner ägg och mascarpone (gärna med en mixer).
  • Tillsätt övriga ingredienser, förutom nutellan och blanda med en sked.
  • Smörj en stor mugg med olja och fördela i smeten. Klicka gärna i lite nutella.
  • Värm i micron i ca 1 ½ minut. Vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera gärna med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!