Bananmugcake
En mycket gid mugcake med banan! Förutom banan har den har dessutom inslag av choklad, nutella och salta jordnötter (om man vill). Mascarpone gör dessutom denna mugcaken extra krämig! Kakan kan.. Läs mer

En mycket gid mugcake med banan! Förutom banan har den har dessutom inslag av choklad, nutella och salta jordnötter (om man vill). Mascarpone gör dessutom denna mugcaken extra krämig! Kakan kan räcka till två personer, då en är ganska mastig, och äts med fördel tillsammans med grädde!
5 minuter
Portioner: 1 -2 portioner
Ingredienser
- 1 banan
- 1 ägg
- 35 gram mascarpone
- 2 msk mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- 1 msk kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 10 gram grovhackad jordnötter
- ev.1 msk nutella
- ev. ett par rutor grovhackad choklad
Instruktioner
- Mosa banan och blanda ner ägg och mascarpone (gärna med en mixer).
- Tillsätt övriga ingredienser, förutom nutellan och blanda med en sked.
- Smörj en stor mugg med olja och fördela i smeten. Klicka gärna i lite nutella.
- Värm i micron i ca 1 ½ minut. Vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera gärna med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!