Hoppa till innehåll

Bananpannkaka (med nypon)

Pannkakor är verkligen den perfekta frukosten, melliset, lunchen eller middagen. Passar till allt och alla! Dessa pannkakor smaksätts gärna med nån matsked nyponskalsmjöl. Nyponskalmsjölet ger.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, GI, Pannkakor
Servings: 2 portioner

Ingredients 

  • 2 ägg
  • 2 små eller en stor banan ca 150 gram
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl blandning av grädde och mjölk ungefär hälften av båda
  • ev. ½ - 1 msk sötströ
  • ev. 1 msk nyponmjöl
  • smör att steka i

Instructions

  • Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer. Låt smeten svälla i ca 5-10 minuter.
  • Fräs upp en klick smör (eller olja) i en stekpanna.
  • Stek fyra pannkakor (eller fler plättar) av smeten
  • Servera gärna med valfria bär, vispad grädde och agavesirap/dadelsirap.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!