Hoppa till innehåll

Bananscones

Hembakat bröd är perfekt att ha hemma och mumsa på. Passar finfint till frukost och som mellanmål. Här har vi ett recept på scones som jag tillsatt mosad Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Hembakat bröd är perfekt att ha hemma och mumsa på. Passar finfint till frukost och som mellanmål. Här har vi ett recept på scones som jag tillsatt mosad banan i. De blev riktigt saftiga med en lite söt smak av bananen. Jag äter mina med lite sockerfri sylt, smör eller helt enkelt bara som de är! Spana gärna in mina andra brödrecept!

 

Bananscones - Baka Sockerfritt
 

Bananscones – 3 stycken

70 gram banan (½ stor eller 1 liten)
1 ägg
1 msk olja
1 msk mjölk
2 msk havregryn
1-2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm kanel

Värm ugnen till 175 grader. Mixa banan, havregryn och ägg. Tillsätt öriga ingredienser och blanda. Låt stå i ca 10 minuter (för att smeten ska svälla). Gör tre scones av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Bananscones - Baka Sockerfritt