Hoppa till innehåll
Open navigation

Bananscones med havremjöl

Goda och lättgjorda bananscones som passar perfekt till lyxfrukosten eller brunchen. Äts gärna med smör och ost, eller marmelad utan tillsatt socker. Recept inspirerat av Gabbis Goda.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Bröd, Utan sötningsmedel
Portioner: 3 scones
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 1 dl havremjöl
  • 1 ½ msk pofiber
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer.
  • Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas.
  • Klicka ut tre runda scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!