Hoppa till innehåll

Bananscones

Även om jag oftast bakar kakor och olika slags bakverk, blir det ändå lite då och då bröd som skapas hemma i mitt kök. Sist ut i brödväg bakade jag bananscones, vilka jag älskade! Det är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Även om jag oftast bakar kakor och olika slags bakverk, blir det ändå lite då och då bröd som skapas hemma i mitt kök. Sist ut i brödväg bakade jag bananscones, vilka jag älskade! Det är banne mig ett av mina favoritbrödrecept. Sconesen blev riktigt saftiga med en lite söt smak av bananen. Ett stort plus är att jag kände att sconesen höll flera dagar i kylen (om man råkar glömma bort dom). Jag åt mina med lite sockerfri sylt, eller helt enkelt bara som de var! 

Bananscones - Baka Sockerfritt
 

Bananscones – 3 stycken

70 gram banan (½ stor eller 1 liten)
1 ägg
1 msk olja
1 msk mjölk
2 msk havregryn
1-2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm kanel

Värm ugnen till 175 grader. Mixa banan, havregryn och ägg. Tillsätt öriga ingredienser och blanda. Låt stå i ca 10 minuter (för att smeten ska svälla). Gör 3 scones av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Bananscones - Baka Sockerfritt