Hoppa till innehåll
Open navigation

Banansemlor

På tisdag är det semeldagen! Jag som hade trott att det var i slutet av nästa vecka. Tur att jag hann med att ta fram ett nytt recept innan dagen var här. Denna gång gjorde jag ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
På tisdag är det semeldagen! Jag som hade trott att det var i slutet av nästa vecka. Tur att jag hann med att ta fram ett nytt recept innan dagen var här. Denna gång gjorde jag ett semelrecept med banan, vilket gör semelbullarna saftiga och bidrar med en underbar smak. Dessutom gifter sig banansmaken mycket bra med kardemumman som jag hade i.
 
Jag har fullspäckade dagar, och mycket roligt att hinna med. Igår gick jag upp innan åtta för att hinna träna tidigt, fika med en vän, passa på att baka massor av spännande nya saker + fota (det måste ju räcka till både blogg och kommande e-Magasin. Puh!), och sedan gå på bio. Det blev “American Hustle”. Först var jag tveksam om jag faktiskt skulle hinna gå på bio när jag har så mycket med “Baka Sockerfritt”, men då satte jag ner foten för mig själv, och bokade en biljett i alla fall! Filmen var inte så bra som jag hoppats, men skådespelarna var riktigt bra! Idag började jag dagen med kvalitetstid med sambon (ut på promenad och frukost), och ska fortsätta dagen med träning och sedan middag på en indisk restaurang som jag älskar.
 
 

Banansemlor – 3 stycken

Semlor:
1 banan (100 gram)
1 ägg
2 msk mandelmjöl
2 msk pofiber
1 ½ msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk sötströ
1 krm kardemumma
1 tsk bakpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk äggvita
½ msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
½ krm vaniljpulver

Vispgrädde

Semlor
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt resterand eignrdeinser och låt svälla i ca 10 minuter. Forma tre bollar av degen och lägg på en plåt med bakpltåsppaer. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av bullarna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

 
Banansemlor - Baka Sockerfritt