Bärmuffins – utan gluten och tillsatt socker
Jag tycker det är så fräscht och gott att baka med bär! Hallon och blåbär är nog här mina favoriter – och det är just vad dessa härliga muffins innehåller. Jag.. Läs mer
Jag tycker det är så fräscht och gott att baka med bär! Hallon och blåbär är nog här mina favoriter – och det är just vad dessa härliga muffins innehåller. Jag har tillsatt en del hasselnötsmjöl i muffinssmeten, vilket är väldigt gott att baka med. Det går bra att byta ut mot mandelmjöl men då blir såklart smaken lite annorlunda. Vad mer är, blir dessa muffins inte bara vanliga bärmuffins, utan jag har valt att göra ett extra kanelsmakande smullager som jag fördelat ovanpå de ogräddade muffinsen. Det blir riktigt gott!
Bärmuffins utan gluten och tillsatt socker – 4 till 6 stycken
Muffins:
40-50 gram hallon och blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
½ dl mjölk
2 msk kokosmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
2 krm kanel
Smulöverdrag:
15 gram rumsvarmt smör
3 msk mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 tsk sockerersättning
2 krm kanel
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.
Smulöverdrag
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.